Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Evaporatif Soğutuculu Klima Santralinin En Zor Sınavı

Bursa’nın en büyük gıda işleme tesislerinden birinde gerçekleştirmiş olduğumuz projede kullandığımız evaporatif soğutma hücreli klima santrali, Bursa’nın bu en sıcak gününde sınavını başarıyla geçti. Santralin nasıl bir sınav vermiş olduğunu kısaca özetleyelim: Klima Santrali Debisi= 36.000 m3/h Taze Hava Giriş Sıcaklığı= 41.7 C° (Bağıl Nem: %26) Üfleme Sıcaklığı= 25.7 C° Belirtilen Sıcaklıkta Suyun Buharlaşma Isısı≌…

Read More

Gıda İşleme Tesislerinde Sanitasyon Sonrası Kurutma İşlemi

Gıda işleme tesislerindeki en önemli stratejik noktalardan bir tanesi, sanitasyon işleminden sonra düzgün bir kurutma işlemi yapılmasıdır. Bu işlem titizlikle yapılmazsa kaygan zeminler çalışanlar için iş kazası riski taşır. Yüksek bağıl nem yüzeylerde yoğuşmaya ve mikrobiyolojik risklerin artmasına sebep olur. Ayrıca İşleme odalarını yüksek bağıl nemden dolayı hedeflediğimiz sıcaklığa getirmekte zorlanırız ve evaporatörde yoğuşması gereken…

Read More

%100 Taze Havalı Isı Geri Kazanımlı Olan ve Olmayan Klima Santrali Arasındaki Tasarruf Potansiyeli

9600 m3/saat hava debisi olan ve aşağıda belirtilen dizayn şartlarında 28 C° üfleme sıcaklığı olan iki klima santrali düşünelim. Birisi %100 taze havalı ve ısı geri kazanım ünitesi olan bir santral olsun. Öteki santralde ise ısı geri kazanım ünitesi kullanmayalım. Aradaki fark ne olacakmış bir örnekle inceleyelim. Dış hava kış dizayn şartları -3C° KT,…

Read More