– Sistem basınçsızdır. Yüksek sıcaklıklardaki kullanımlarda (180 C°’nin üzerindeki sıcaklıklardaki) ilk yatırım maliyeti en ucuzdur. Orta sıcaklık işletmelerinde ise en pahalı çözümdür. Korozyon riski istenmeyen ve çok yüksek sıcaklıkta ısıtıcı akışkan kullanım gerektiren yerlerde ekonomiktir.
– En uzun ömre sahiptir. (Korozitif etkisi olmayan yağ kullanıldığı için)
– Akışkan olarak kullanılan yağın izin verebildiği çok yüksek sıcaklıklara ulaşılır. (~ 300 C°) Yüksek sıcaklıklara çıkıldığı halde sistem düşük basınç altındadır. Bu nedenle yüksek basınç istenilmeyen ve yüksek sıcaklık ihtiyacı olan işletmelerde (özellikle 180 C° üzerinde kullanım alanı çok daha fazla artar) avantajlıdır.
– Akışkan pahalı olduğundan, sistemin mümkün olduğu kadar küçük olması gerekir. Uzun mesafelerde bu sistemin kullanılması pahalı olup, uygun değildir.
– Sistem basınçsız olduğundan emniyetlidir. Basıncın sürekli kontrolü için genleşme depoları ve sisteminin yedekli yapılması önerilir.
– Bakım sıklığı ve ihtiyacı en az olan alternatiftir. En fazla problem olasılığı sirkülasyon pompalarındadır. Ancak yüksek işletme riski (yangın) nedeniyle özellikle kazanların ve sistemde dolaşan yağın bakım ve kontrolleri yüksek standartlarda ve belirli periyotlarda yapılır.

Dolayısıyla aşağıdaki tesislerde uygulanabilir:
1) Yüksek sıcaklık gereksinimi olan , yüksek basınç istenmeyen tesisler.
2) Isıtma devresinde korozyon riski olmaması gereken tesisler.
3) Küçük ve yaygın olmayan tesisler.